Bedriftsmelding - Bedriftsmelding
BREMS!
 (Tilbud nederst på sida)


Hva er tankene og ideene bak «Brems!»? «Stopp verden! Jeg vil av!» heter en musikal fra 1961. Jeg har lite kjennskap til innholdet i denne musikal’en, men liker tittelen – og året 1961. Det er mange ganger jeg river meg (mentalt) i håret, og har lyst til å hoppe av! Finne en verden med mer refleksjon, mer konsekvenstankegang. En verden der ikke alle nye ideer som medfører mindre aktivitet, mindre omsorg for hverandre, mindre daglig tilstedeværelse og planlegging osv nødvendigvis trenger å være gode og positive. Men etter å ha tenkt litt, har jeg funnet ut at det ikke er verden det er noe galt med. Bare masse uforstand hos oss som bebor den. I smått og stort. Et par eksempler:Varehandelelen og innkjøp av forbruksvarer! Trenger vi å ha muligheten til å handle 24 timer i døgnet og 7 dager i uka? Hva med å planlegge litt? Kjøpe inn råvarer, lage din egen kjøkkenhage (ja, det går an å dyrke mye til og med i en blokkleilighet), børste støv av kunnskapene omkring bærplukking, sopp, fiske i sjø og ferskvann osv. Hvorfor skal vi gjøre noe så tungvint som å dra på fisketur da? Eller belaste ryggen med å hyppe poteter? Kanskje fordi kroppen TÅLER å brukes? Den har faktisk godt av det! Tar du sykkelen og tråkker deg ned til et svaberg for å fisk, trenger du ikke å besøke treningsstudio DEN dagen! Kanskje får du med deg middag heim også? SUNN mat som er fri for tilsetningsstoffer!
Ikke alltid, vi lever da i et moderne samfunn. Men kanskje litt oftere enn hva tilfellet er i dag? Varier fisket med turer i skog og mark, etter bær, sopp, ville urter osv. Mosjon, frisk luft, sosialt samvær, fred og ro og litt ressurser til husholdninga!
Blyant og penn eller pc? Det dummeste jeg har hørt en gutt bruke som unnskyldning for ikke å ha levert en oppgave på skolen, var at han ikke hadde pc tilgjengelig. Da JEG gikk på skolen fantes det ikke pc. Vi SKREV oppgaven for hånd! Men går DET an da? Ja, faktisk! Bare prøv! Det er til og med litt kreativt og morsomt. Legg æren din i å skrive pent og leselig. Hvor ble det av orden og flid i skolen? Disse tankene har du nok hørt før. Men jeg har faktisk bestemt meg for å jobbe aktivt for å gjennomføre noen ideer. Først og fremst innom min egen sfære. Men jeg er så (arrogant) sikker på at jeg har rett at jeg også håper å få tent andre til å tenke litt mer jordnært. DETTE er hva «Brems!» handler om! Er det på tide å bremse noe av utviklingen? Beholde noe, og forkaste resten? Vaskemaskin og oppvaskmaskin frigjør tid. Positivt, men hva bruker vi den frigjorte tida til? TV? Gaming? Eller til å spille kort med familien? La vaskemaskina frigjøre en time eller to, sånn at du, og kanskje venner eller familie kan vasse i fjæra! Ikke fjære i Oslo sier du? Nei, det stemmer, man MÅ faktisk dra en bit for å finne fjæra der. På sykkel kanskje? Vaskemaskina har jo sørget for at du har bedre tid nå enn da vi IKKE hadde vaskemaskin, og alle hadde tid for hverandreFrigjør man tid med å få middagsmaten tilkjørt ferdig til familien? Selvsagt finnes det eldre, uføre og andre som kan ha behov for tilkjørt mat og lignende tjenester, men en 40 år gammel familiefar? Å lage mat er morsomt, ressursbesparende, og en sosial aktivitet en kan dele med andre! Og du HAR tid! For du har jo vaskemaskin! 

Til deg over 50 (...men alle kan ha godt av å lese dette!);
Husker du den gangen da butikkene stengte kl. fem, og var stengt i helgene? Da vi brukte kveldene til kortspill og ludo? Tok oss tid til en bær- eller sopptur om høsten? Besøkte tante - bare for å besøke tante?

 
Samfunnet hvilte av og til. Vi gledet oss til "Helgenen" på fredagskvelder, NRK åpnet aldri sine sendinger på TV før kl. 18.00, og stoppet sendingen med Nasjonalsangen kl 23.00... Vi som var barn gledet oss til "Robin Hood" i svart-hvitt kl 19.10 lørdag. En halv times spenning. Vi var fornøyde med det. Vi hadde dessuten nettopp hørt "Stompa" på radio. Lørdagsbarnetimen. Barnetimepose med "Sweet-mint" og den lakrisbiten du gjemte helt til slutt... Kanskje vi ikke engang hadde TV..?.
 
Hos oss i Mountain Experience, på Dombås Motell har vi bestemt oss for å holde oss i "tidskapselen", Vi har ikke TV, ikke internett. Men vi har ludo. Og kortstokk. Masse flott natur. Vi kan ta deg med på en moskussafari i Nasjonalparken. Og tro meg; En moskussafari er ikke bare en moskussafari! Over 4300 kvadratkilometer verneområde. Sunndalsfjella-Dovrefjell Nasjonalpark alene er 1693 kvadratkilometer! "Forsvinn" i fjellet sammen med våre guider! En opplevelse som koster lite, og gjør mye.. De beste tingene i livet er billige, eller gratis!

VÅROPPLEVELSE (tilbud):

Helg på Dovrefjell inkludert moskussafari: 1 person Kr 1100,-
                                                 2 personer Kr 1500,- 
                                                 3 personer Kr 1900,-
                                                 Familie (4-5 pers.) Kr 2300,-


Inkluderer to overnattinger i selvhusholdsrom (dusj/wc og kjøkken på rommet. Sengetøy/håndduker og vask av rommet etter oppholdet inkludert). Moskussafari morgenen etter ankomst. Ludo og kortstokk på rommet!

Ring 45671995 for bestilling eller en hyggelig prat. Du kan også sende mail til terje@dombasmotel.com

 
Website Builder drives av  Vistaprint